неділю, 14 жовтня 2018 р.

Семінар-практикум голів методичних об’єднань класних керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області


03 жовтня 2018 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся семінар-практикум голів методичних об’єднань класних керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області на тему «Психолого-педагогічна компетентність класного керівника закладу професійної (професійно-технічної) освіти». Саме ця тема на сьогодні є актуальною, оскільки модернізація системи освіти висуває нові вимоги щодо рівня знань і вмінь викладача (класного керівника) закладу освіти. Тому на перший план виходить поняття «компетентний», тобто спроможний виконувати свій професійний обов’язок на творчому рівні. Компетентний класний керівник – це той, хто має високий рівень професійних знань, вміє створювати умови для розкриття та розвитку особистісного потенціалу учнівської молоді.
Відкрила семінар-практикум методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Людмила Головко. Привітала присутніх з професійними святами, ознайомила з регламентом роботи, побажала плідної співпраці.
«Коучинг в освіті: мотивація навчальної діяльності», під такою назвою відбувся тренінг, який провела Наталія Горелова, магістр психології Запорізького національного університету. Учасники семінару розглянули поняття «мотивація», види та стратегії мотивації; активно брали участь у виконанні практичних завдань. Особливу зацікавленість викликали у педагогів ефективні коучингові вправи «Колесо життєвого балансу» та «Конструктивний малюнок людини із геометричних фігур», які класному керівникові можна використовувати в індивідуальній роботі з учнями для виявлення індивідуально-типологічних особливостей. Також педагоги розглянули різновиди внутрішніх джерел активації учнів для того, щоб спонукати їх до усвідомленого навчання.

Практичний психолог ДНЗ «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту» Олександра Сайковська провела з учасниками семінару практикум на тему «Стратегії вирішення конфліктних ситуацій у роботі класного керівника». Педагогам запропоновано варіанти можливих конфліктних ситуацій і певні варіанти їх вирішення. Присутні активно дискутували, спираючись на власний педагогічний досвід.
Голова методичного об’єднання класних керівників ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей» Вікторія Вертелецька представила презентацію «Психолого-педагогічна компетентність класного керівника як основний напрямок роботи методичної комісії класних керівників ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей». Ознайомила присутніх колег з роботою методичної комісії класних керівників навчального закладу, зокрема зупинилась на проблемній темі, над якою плідно працює методична комісія -«Патріотичне виховання як засіб формування громадянина-патріота».
Заступник директора з виховної роботи ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» Ірина Кудар поділилась власним досвідом роботи і розкрила тему «Виховний простір навчального закладу: шляхи формування, проблеми і здобутки». Основною думкою виступу стало те, що виховний простір навчального закладу має забезпечити оптимальні умови для розвитку дитини.
Семінар-практикум відбувся у доброзичливій, дружній атмосфері. Педагоги із задоволенням ділились власним досвідом, напрацюваннями в роботі, активно дискутували; наприкінці заходу подякували організаторам та побажали і надалі проводити зустрічі у подібному форматі.
Людмила Головко, методист НМЦ ПТО у Запорізькій області, подякувала учасникам семінару-практикуму, побажала подальших професійних успіхів, творчих злетів, здоров’я та мирного неба.

Немає коментарів:

Дописати коментар

           Безпечне поводження в Інтернет просторі. У кінці XX - початку XXI ст. особливо важливого значення набуває інформація. Можливість...