пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

«НЕ СТАНЬ ТОВАРОМ НА ШЛЯХУ ДО МРІЇ»

 

18 жовтня 2024 року, відзначаючи Європейський день протидії торгівлі людьми, започаткований Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища, для здобувачів освіти ДНЗ «Михайлівське ВПУ» було проведено години спілкування «Не стань товаром на шляху до мрії».



Торгівля людьми – це ганебне явище, з яким необхідно боротися. Україна активно реалізує міжнародні стандарти у національному законодавстві. Важливо зрозуміти, що це серйозний злочин, за скоєння якого передбачена кримінальна відповідальність у вигляді покарання від 3 до 15 років позбавлення волі (стаття 149 Кримінального кодексу України).


Проблема торгівлі людьми особливо загострилася в Україні після повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави. Ми зіткнулася із катастрофічними гуманітарними і соціальними наслідками (сексуальне насильство з боку військ рф, вербування, торгівля людьми, примусове вивезення мирних жителів до рф тощо). Жінки та діти, які були змушені покинути Україну, також стикаються з ризиками торгівлі людьми.

Метою години спілкування є чергове нагадування молоді про важливість висвітлення проблеми, причини, форми та етапи торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам, а також основні правила безпеки щодо протидії цього явища.





Немає коментарів:

Дописати коментар

«НЕ СТАНЬ ТОВАРОМ НА ШЛЯХУ ДО МРІЇ»

  18 жовтня 2024 року, відзначаючи Європейський день протидії торгівлі людьми, започаткований Європейським Парламентом як день консолідації ...