четвер, 25 жовтня 2018 р.

День козацтва у ДНЗ «Михайлівське ВПУ»










Величне свято Покрови Пресвятої Богородиці в Україні християни відзначають щороку 14 жовтня. Його вважають головним осіннім християнським святом, яке вшановували й козаки.
Певно, не випадково на цю дату у календарі припадає ще одне свято -  День козацтва.  Перед важливою подією чи походом козаки завжди молилися своїй святій покровительці. У новому січовому таборі найперше будували Покровську церкву, а для воєнних походів використовували її похідний варіант з іконою Пресвятої Покрови. Саме у покровські  дні запорожці обирали нового отамана.
           Ми також не обійшли це свято стороною. Традиційно в училищі кожен рік проходять козацькі розваги, де хлопців-першокурсників перевіряють на сміливість, силу та кмітливість.
       Цього року учасники театралізованого заходу «Козаку – найперше воля, козаку – найперше честь» (організатор – Купава Ольга Миколаївна, класний керівник групи 24ок) потрапили у минуле, де зустрілись зі справжніми козаками та їх отаманом. Їм необхідно було взяти участь у різних змаганнях, щоб потрапити на Січ та пройти посвяту в козаки.
У цих нелегких випробуваннях перемогу здобула група 38е, друге місце посіла група 78т, третє – 7опр.
         Після змагань усіх частували кулішом із пампушками, а подарунком для
групи-переможця буде  поїздка на острів Хортицю – Батьківщину справжніх козаків.
Рослова Юлія, група 6опр.

Немає коментарів:

Дописати коментар

           Безпечне поводження в Інтернет просторі. У кінці XX - початку XXI ст. особливо важливого значення набуває інформація. Можливість...